Site Loader

Meer updates over de Twitter-hack kunnen de prijs van Bitcoin niet buiten het vertrouwde terrein rammelen. Binance verbrandt meer dan 60 miljoen dollar aan BNB als de prijs van de activa stijgt.

Het weekend blijkt weer een behoorlijk saai weekend te zijn voor de prijs van Bitcoin, aangezien de asset blijft schommelen rond de $9.150.

De schommelingen binnen de altcoin-markt trekken echter de aandacht, met talloze dubbelcijferige gainers, onder leiding van Binance’s meest recente overname – Swipe.

Twitter Hack en Bitcoin

Na de schaamteloze Twitter-hack eerder deze week blijft de situatie rond de social media-gigant zich dagelijks ontvouwen. De FBI heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, en nu hebben recente rapporten aangegeven dat de Indiase cybersecurityorganisatie Computer Emergency Response Team (CERT-In) een officieel bericht naar Twitter heeft gestuurd om de volledige details van de hack op te vragen.

Het sociale netwerk heeft onlangs onthuld dat acht mensen hun persoonlijke toegangsgegevens hebben gestolen, maar hun naam niet hebben vrijgegeven. En terwijl Twitter een enorme imagoslag kreeg, heeft de betrokkenheid van Immediate Edge bij deze aanvallen, namelijk dat de daders een „BTC giveaway scam“ initiëren, geen invloed op de primaire cryptocurrency.

De activakoers blijft handelen in zijn vertrouwde koerszone. Afgezien van een sterke stijging van $9.120 tot $9.220 gisteren, blijft de rest van het weekend stil op het BTC-front, dat het nummer 9.200 aan zijn achternaam kan toevoegen.

Het blijkt dat de $9.100 steunlijn de druk van de beren tot nu toe heeft doorstaan. Bij een breuk kan BTC vertrouwen op het psychologische niveau van $9.000. Mocht er daarentegen nog een keer een vinkje naar boven komen, dan moet Bitcoin de $9.300-lijn, die al wekenlang een grote doorn in het oog is, naar beneden halen.

Altcoins Lopende Partij

En misschien om de huidige verschillen tussen de prestaties van Bitcoin en de altcoin-markt te illustreren, registreren de meeste alternatieve munten enorme prijsschommelingen. De leider van de stijgende trend van vandaag is Swipe.

Het Visa-betaalkaartplatform, dat onlangs is overgenomen door de toonaangevende cryptocentransactie Binance, gaat vandaag nog eens met 32% omhoog naar $1,30.

De markt GLB van SXP de groei aan $80 miljoen plaatst het binnen de hoogste 100 projecten door markt GLB, volgens CoinGecko.

De 25% schommeling van Nimiq is volgende in lijn, terwijl Kava, de rechten van de Reserve, en Aave (LEND) door gelijkaardige verhogingen van ongeveer 20% volgen. De LEND-token maakt een fabelachtige 100X in slechts een paar maanden klaar.

Na de prijssprong van gisteren, wordt de ABBC Coin vandaag met 11% geretourneerd. Aurora, die de laatste tijd vrij indrukwekkend heeft gepresteerd, staat ook in het rood na een daling van 8%.

Binance voerde gisteren de 12e Binance Coin (BNB) burn uit, die door het bedrijf werd geclassificeerd als de „grootste ooit opgenomen“. 3.477.388 BNB is nu „voorgoed verdwenen.“ In termen van USD waarde, is dit significante bedrag meer dan 60 miljoen dollar.

De prijs van BNB reageerde niet onmiddellijk op de gebeurtenissen van gisteren, maar vandaag wel. In slechts twee uur tijd ging BNB van onder de $17 naar $17,8. Een andere reden voor de prijspiek van BNB zou verband kunnen houden met een aanstaande Binance IEO, op het Launchpad van het platform.

De meeste andere altcoins met grote kap volgen Bitcoin’s voorbeeld met een gebrek aan scherpe bewegingen. Litecoin, Ripple en Chainlink zijn met ongeveer 1% gestegen, terwijl Ethereum en Bitcoin Cash slechts een beetje in het groen staan met 0,5%. Cardano’s 2,5% stijging maakt ADA de meest indrukwekkende gainer in de top 10 na BNB.

Monika